Skip to content


Expedice Mars I

Kdy, kde, co

Expedice Mars je mezinárodní soutěž (Česko a Slovensko), hledající mladé zájemce o kosmonautiku ve věku do 18 let. Hlavní cenou je zájezd do Evropského vesmírného střediska v belgickém Transinu.

Registrace probíhá na internetových stránkách Expedice Mars, kde vyplníte údaje o sobě a vyberete si jednu z pěti odborností (astronom-navigátor, geolog-architekt, letec-dokumentarista, palubní lékař-biolog a inženýr-PC expert). Dále pak napíšete vstupní test, a jestliže ho máte dobře, pak i test druhého a třetího kola. Celkem 45 otázek, jenž prověří vaše znalosti z kosmonautiky, fyziky, první pomoci atd.

Ti nejlepší ze svých profesí postoupí do dalšího kola, ve kterém budou muset vypracovat projekt a poslat ho svým velitelům do stanoveného termínu. Jestliže vámi vypracované projekty postoupí, čeká vás účast v semifinále. Tady se setkáte s mnoha novými lidmi a poznáte osobně své velitele. Předvedete tu své znalosti z kosmonautiky, základní angličtiny a prokážete schopnosti fyzické i psychické. Zaručuji vám mnoho nezapomenutelných chvil a zážitků!

Pak přijde vyhodnocení a pro ty šťastnější  postup do  finále, které se koná v dětském středisku ESA v  belgickém městě Transin. Ti, co neuspějí, ale nemusí zoufat, určitě mohou zkusit štěstí v následujících letech.

5.6.2011, Jan Kadlec

( stránky expedice : http://www.expedicemars.eu/ )

About the author

redakce Za články vydávané pod hlavičkou redakce děkujeme externím autorům. Pokud máte zájem o publikování Vašich článků na webu Sekce pro děti a mládež, nebojte se nám ozvat :-) Kontaktní údaje najdete v rubrice Kontakty.

Podobné články

Komentáře

Žádné komentáře.

Přidat komentář

Povinné

Povinné

Volitelné