Skip to content


Noc na hvězdárně v Brně

Sekce pro děti a mládež ve spolupráci s brněnskou Hvězdárnou a planetáriem připravila další Noc na hvězdárně. Tentokrát budeme hosty v nových, velice krásných prostorách HaP Brno. Program je bohatý a pestrý. Začneme prohlídkou hvězdárny, pak si trochu zasoutěžíme v obdivuhodném exploratoriu, astronomické znalosti a orientační schopnosti prověříme v parku před hvězdárnou, hlavičky potrápíme několika hádankami a logickými úkoly s astronomickou tématikou, podíváme se na zajímavé fyzikální experimenty, zahrajeme si na tvůrce vesmírných objektů, navštívíme úžasný pořad Neuvěřitelné Brno ve velkém planetáriu, zahrajeme si jednu osvědčenou „astrohru“ a samozřejmě, pokud nám to nepřekazí zamračená obloha, budeme pozorovat hvězdnaté brněnské nebe.  Pokud obloha nebude spolupracovat, nebo bude-li snad počasí velmi nepříznivé, některé části programu nahradíme „mokrou“ variantou – astrokufrem, noční „bojovkou“ s vesmírným námětem a úkoly z hvězdárenského astrokurzu. Nudit se určitě nebudeme.

NnH v Brně  začne v sobotu 29.9., mezi  10:30 a 11:00 h a skončí o 24 hodin později, v neděli 30.9.,  opět mezi 10:30 a 11:00 h. Vstup a pobyt na hvězdárně mají účastníci  zdarma,  jídlo, pití, spacák a karimatku však musí mít každý  vlastní.

Akce je určena dětem od 10 do 15 let a mládeži do 18 let.

Na akci je nezbytné se přihlásit buď e-mailem na adrese bartakova/zavináč/astro.cz, nebo telefonicky na čísle 737 828 352. Pozor, počet  míst je omezený!

V případě cesty z Prahy je možné děti předat vedoucím v Praze na Florenci, odkud pojedeme autobusem,  a  v neděli  si je zde zase vyzvednout (nutné předem domluvit). Autobus odjíždí v sobotu v 7h ráno a do Prahy se vrátíme v neděli ve 14:30h.

Na výše uvedených kontaktech také ráda odpovím na případné nejasnosti a další otázky.

Na viděnou ve Hvězdárně a planetáriu Brno!

VB

About the author

Věra Bartáková Věra Bartáková ... bývalá předsedkyně a později hospodářka Sekce pro děti a mládež, amatérská astronomka, hlavní duše hvězdárny v Mikulášovicích

Podobné články

Komentáře

Žádné komentáře.

Přidat komentář

Povinné

Povinné

Volitelné