Skip to content


2. ročník Astronomicko-kosmonautického tábora

O tom, že astronomie a kosmonautika spolu velmi úzce souvisí, nepochybuje nikdo, kdo se jen trochu o dění na obloze a ve vesmíru zajímá. Astronomicko-kosmonautický tábor, který proběhl před rokem v penzionu Sky klub v Říčkách (Orlické hory), pořádala ZO ČSOP Žlutý květ, spolu s Českou astronomickou společností. Už z názvu tábora je zřejmé, že se právě na spojení obou oborů lidského bádání zaměřil.

Dobré tábory jsou takové, na kterých se děti skutečně baví, kde si najdou dobré kamarády, kde se také něčemu novému přiučí, ať už je to pár písniček, odlévání stop zvířat, batikování a podobně. Na dobré tábory se děti rády vracejí.

V případě A-K tábora se pár základních poznatků o hvězdách a dobývání vesmíru děti dozvěděly v krátkých blocích, doplněných soutěžemi, spoustou tematických her, pozorováním Slunce (tehdy zcela beze skvrn) i noční oblohy, promítáním dokumentů… Pro rozptýlení a uvolnění byly v programu i zcela běžné hry a celodenní výlet na pevnost Hanička. Na nudu si skutečně nikdo stěžovat nemohl.

V letošním roce pořádají stejné organizace druhý ročník A-K tábora. Místa na táboře se velmi rychle zaplnila, přitom plnou polovinu zabraly děti z loňského ročníku. Zdá se tedy, že se A-K tábor i přes svou krátkou tradici už stihl zapsat mezi ty dobré tábory. Nesmírně nás to těší a za přízeň děkujeme.

Více informací o A-K táboře (a dalších táborech) najdete na stránce Tábory Žlutého květu.

Informace o dalších astronomických táborech najdete na stránkách jednotlivých pořadatelů:

Astronomický tábor – Letní putování vesmírem

Astronomické tábory Karlovy Vary

Astronomický tábor Vlčková

LASO – Letní Astronomické Soustředění

Astronomická expedice v Úpici

About the author

Věra Bartáková Věra Bartáková ... bývalá předsedkyně a později hospodářka Sekce pro děti a mládež, amatérská astronomka, hlavní duše hvězdárny v Mikulášovicích

Podobné články

Komentáře

Žádné komentáře.

Přidat komentář

Povinné

Povinné

Volitelné